Bases de la Lliga Catalana de Legacy 2011

Hola a tots,

Fumata blanca! Habemus bases!


Per fi després d'unes setmanes de deliberació, tenim disponibles les bases de la Lliga Catalana de Legacy 2011. Encara queda per enllestir els premis de la Gran Final, pero esperem tenir-los tan aviat com pguem, dimecres hi ha una reunió del comité on es parlaran d'aquestes coses.

Sense més dilació aquí teniu les bases, si trobeu alguna errada no dubteu en dir-ho. Podeu descarregarles en PDF aquí:

Bases de la Lliga Catalana de Legacy 2011 en català

Bases de la Liga Catalana de Legacy 2011 en castellano


I aquí les teniu en català:

Lliga Catalana de Legacy 2011

Preàmbul

Aquest preàmbul vol intentar sintetitzar què és el que actualment mou a la nova Organització de la Lliga Catalana de Legacy (d’aquí en endavant LCL).

No obstant això, abans d’iniciar-lo, així com l’exposició de les Bases de la LCL 2011, en nom de tots els que hem decidit, amb millor o pitjor sort i criteri, portar a terme aquesta nova aventura i formar part del Comitè organitzador, volem donar les gràcies pels serveis prestats a La Màquina del Temps, que durant anys anteriors van portar a bon port la LCL, consolidant-la, fent que sigui la pionera i reflex de moltes altres al panorama nacional, augmentant el nombre de jugadors fins als 100 per torneig aproximadament i conseqüentment afermant la salut del format a la nostra regió.

Malgrat això, s’ha considerat que indefectiblement la LCL ha de prendre un nou rumb basat en la millora de la qualitat dels seus tornejos.

Actualment Catalunya té el major grup de jugador de Lliga d’Espanya i això s’ha de traduir, sense cap mena de dubte, a tenir els millors tornejos d’Espanya i tornar, per part de la LCL a la Comunitat de Jugadors, tot allò que fins al moment la Comunitat de Jugadors li ha donat a la LCL.

Les millores estaran singularitzades en tot allò que sempre s’ha sol·licitat per la LCL, previsió, serietat, professionalitat, antelació, qualitat i sobretot diversió intentant que els tornejos siguin avisats amb el temps necessari per a que la gent pugui organitzar el seu temps, en locals de qualitat, amb organitzadors compromesos i amb més transparents i millors premis.

No està essent fàcil arrancar aquest projecte, però la il·lusió de tots, tant per part d’aquells que treballen activament com aquells que mostren el seu recolzament incondicional i tant a través d’Internet com a través de converses en altres tornejos, trucades o correus electrònica fa pensar que l’esforç que s’està bolcant en aquest projecte, finalment obtindrà els seus fruits, els quals no seran altres que una millor LCL.

S’ha de destacar que el marge de maniobra que li ha quedat al Comitè Organitzador després de la cancel·lació del primer torneig de la LCL 2011, el de gener, ha estat esqüet, amb l’agreujant d’haver d’iniciar la Lliga des de zero i sense cap tipus de base prèvia, projecte propi o tipus de suport més enllà del propi temps d’aquests i de l’inestimable ajuda de la Comunitat de Legacy Espanyola, dels jugadors catalans de Vintage i de l’Associació Eternal Català que ens ha acollit i ajudat a començar unint-nos en un projecte comú de fer un eternal més sà i potent a Catalunya.

Per tot això i per avançat, demanem paciència per a anar polint els petits defectes que per termini no s’han pogut preveure o corregir i des de la sincera intenció que per a la segona meitat de la LCL 2011 i de les futures lligues tot estigui perfectament sincronitzat per fer de d’aquesta Lliga la més potent del panorama nacional.

Atentament, El Comitè Organitzador

BASES LLIGA CATALANA LEGACY 2011

1.- Organització

L’organització de la lliga anirà a càrrec d’un grup de jugadors adscrits a l’Associació Eternal Català, que la promouran sense ànim de lucre. El grup de jugadors que promou aquesta iniciativa es postula com a Comitè d’Organització inicial, encara que està obert a incorporar a aquells membres de la comunitat que expressin la seva vocació de participar.

Qualsevol persona o entitat que vulgui organitzar un Torneig Mensual de la Lliga Catalana haurà de consensuar amb els organitzadors de la LCL com, quan i on tindrà lloc el torneig. Aquests hauran d’adaptar-se a l’estructura i calendari tant com sigui possible.

Les persones o entitats externes a la organització de la LCL que vulguin organitzar un torneig contaran sempre amb l’ajuda i recolzament del Comitè Organitzador pel que sigui necessari.

2.- Estructura de tornejos i Calendari

2.1 Estructura de tornejos

Tots els tornejos que s’adscriguin a la LCL seran sancionats i es reportaran diligentment a la DCI.

▪ 10 tornejos puntuables per la lliga regular, 2 d’ells i en cas de que l’Organització així ho consideri i pugui arribar a coordinar-ho i realitzar-ho formaran part de l’Eternal Weekend. En cas de que no es pugui arribar a coordinar i/o organitzar-se l’Eternal Weekend, els dos tornejos passarien a ser tornejos ordinaris de la Lliga.

▪ 1 “Ayudar Jugando”, el qual operaria de manera diferent i les bases del qual, en cas de que s’organitzi, serien difoses amb antelació, encara que s’ha de recordar que l’”Ayudar Jugando” es un torneig històricament benèfic i els premis del qual, serien a la vegada, també simbòlics, si bé el guanyar-lo atorgaria plaça per al Gran Torneig Final però els punts obtinguts durant el mateix no sumarien per la Fase Regular.

▪ 1 Gran Torneig Final.


2.2 Eternal Weekend

Els objectius de la celebració dels Eternal Weekend són els següents:

▪ Atraure nous jugadors cap al nostre format preferit.

▪ Promoure la interrelació dels jugador de Vintage i Legacy.

▪ Guanyar notorietat com a comunitat fora de les fronteres catalanes.

Per això definim els Eternal Weekend com a tornejos la finalitat dels quals es la que la Comunitat d’Eternal Catalana organitzi per a la resta de jugadors d’Eternal d’Espanya i estranger que estiguin interessats en assistir un cap de setmana amb dos tornejos de primer nivell i que s’intentaran, dintre del possible i d’acord amb els calendaris dels tornejos més importants a nivell Europeu (BoM, Ovinoggedon i GP’s) que a més siguin trials per a aquests.

Com a excepcionalitat, i per a promoure el Vintage dintre la comunitat de Legacy es celebrarà un Eternal Weekend on es permetrà l’ús de proxies per al torneig de Vintage.

Aquests tornejos seguiran essent vàlids tant per la LCL com per la LCV i es regiran per la normativa DCI amb l’excepció i per el cas de Vintage que no podrà ser sancionat.


2.3 Calendari

Els tornejos de la Lliga regular es disputen de gener a novembre de manera mensual si bé al 2011 seran, per causes excepcionals, de febrer a novembre.

Contemplem la possibilitat d’incorporar el tradicional torneig benèfic de desembre “Ayudar Jugando” com a última possibilitat de guanyar la classificació directa al Gran Torneig Final si bé es torna a recordar que en aquest cas els premis seran simbòlics i no es regiran pels especificats en aquestes bases.

Els Eternal Weekend es disputaran dues vegades l’any.

Es publicarà el calendari dels tornejos a tres mesos vista tenint en compte altres esdeveniments grans de Magic (GP’s, Nacional, BoM, Ovinogeddon, etc...). Amb motiu de facilitar la previsió es procurarà que, en general, els tornejos sempre es celebrin el penúltim cap de setmana de cada més, si bé i degut a l'apretat calendari d’aquest any en alguns casos no es podrà complir, però sempre s’avisarà dels tornejos a tres mesos vista.

En cas d’haver de canviar la data d’un torneig, s’intentarà comunicar sempre amb la màxima antelació possible (es recomana un mes com a mínim).


2.4 Seu dels tornejos

La seu principal dels tornejos de la Lliga Catalana serà Barcelona. Creiem important celebrar els tornejos allà on més gent juga. D’aquest manera podem potenciar més la captació de nous jugadors, especialment els més joves, que tenen més dificultat per al desplaçament.

Malgrat el citat anteriorment, no es posarà cap trava a que els organitzadors muntin els tornejos en altres localitats, i així donar continuïtat a la tradició històrica de recórrer la geografia catalana (Berga, Cabrera, Igualada, Lloret, Mollet, Ripoll, etc...)

Per a facilitar l’accés als tornejos fora de la capital, s’habilitarà els principals llocs web utilitzats per la comunitat de jugadors fòrums especials per a coordinar viatges, amb l’objecte que els jugadors que no disposin de transport propi es puguin coordinar amb els que sí en tenen. És en benefici de tots maximitzar la participació.


2.5 Inscripcions

Els preus per a les inscripcions seguirà aquesta nova estructura:

▪ Tornejos temporada regular de la LCL.

Inscripció Normal: 10€

▪ Tornejos Eternal Weekend.

Inscripció Normal Vintage: 15€

Inscripció Normal Legacy: 10€

Inscripció Combinada Vintage i Legacy: 20€


3.- Format dels Tornejos

La Lliga Catalana de Legacy tindrà una classificació que s’anirà actualitzant després de cada Torneig Mensual vàlid per la LCL.

Al final dels 10 Tornejos Mensuals que conformen la lliga regular les puntuacions dels jugadors es consideraran definitives i es premiarà als 8 millors classificats.

Al final dels 10 tornejos de la lliga regular els 32 millors classificats, això com aquells empatats en 32è lloc i aquells que hagin guanyat algun Torneig Mensual quedaran classificats per la Gran Final.


3.2.- Tornejos mensuals

Es celebraran 10 Tornejos Mensuals, compresos entre els mesos de febrer i novembre de 2011.

Els Tornejos Mensuals seran tornejos individuals que es celebraran cada mes de l’any excepte desembre, mes que estarà destinat a la Gran Final, gener per causes de força major i només per aquest any.

El sistema de puntuació serà el següent:

▪ Tots los jugadors sumaran els punts obtinguts a les rondes de suïs.
▪ S’atorgaran 3 punts addicionals a tots els classificats per al Top 8.
▪ S’atorgaran 3 punts addicionals a tots els classificats per al Top 4.
▪ S’atorgaran 3 punts addicionals als finalistes del torneig.
▪ S’atorgaran 3 punts addicionals al guanyador del torneig.
▪ El guanyador del torneig obtindrà classificació directa per al Gran Torneig Final.


3.3.- Fase regular

El guanyador de la Fase Regular serà aquell jugador que acumuli al llarg dels diversos Tornejos Mensuals més quantitat de punts. En el cas d’haver-hi un empat al finalitzar tots els Tornejos Mensuals el premi el guanyaria aquell jugador que hagi, en primer lloc guanyat més Tornejos Mensuals, i en segon lloc que hagi obtingut més punts en Top 8.

En el cas de no haver-hi desempat possible, els jugadors empatats compartirien el guardó i el premi a parts iguals.


3.4- Gran Final

Els 32 millors jugadors de la Fase Regular, així com tots aquells que estiguin empatats en el lloc 32 o que hagin guanyat un Torneig Mensual malgrat no estar entre els 32 millors, optaran a jugar la Gran Final de la LCL.

La gran Final serà un torneig de caràcter invitacional, independent i autofinanciat que finalment resoldrà qui és el guanyador de la Lliga Catalana de Legacy 2011.


3.5.- Ayudar Jugando

En el cas de que es celebri aquest any un “Ayudar Jugando”, i en el cas de que la organització del mateix consideri que el format sigui Legacy, el guanyador del torneig tindria plaça directa per la Gran Final, si bé els punts obtinguts en el mateix no sumarien per la Fase Regular.

Degut a que això no depèn de la LCL, estarà subjecte a les modificacions oportunes.


4.- Premis

4.1.- Format dels premis

Els premis sempre seran en metàl·lic. Aquest es l’esperit de la nova LCL, ja que els premis en metàl·lic es justifiquen a si mateixos degut a que aquest aspecte ha estat una de les exigències històriques de la Comunitat de Jugadors en edicions anteriors; millorar els premis, ja que al ser la Lliga de legacy més nombrosa del panorama nacional hem de tenir uns premis d’acord amb aquesta realitat.

De la recaptació total del torneig, i una vegada detretes les despeses del mateix (local, judges i altres aspectes necessaris per l’organització d’un torneig) es destinarà el 100% de la recaptació en premis.

Així mateix, l’Organització de la LCL, després de cada torneig i amb caràcter previ al següent torneig mensual, publicarà el seguiment dels comptes del torneig celebrat amb anterioritat perquè tota la Comunitat de Jugadors tinguin ple coneixement del destí dels diners de les inscripcions.


4.2.- Premis per als Tornejos Mensuals

Els premis dels tornejos es faran tenint en compte el nombre de jugadors assistents al mateix. Depenent d’aquest nombre i una vegada abonades totes i cada una de les despeses pròpies de l’organització d’un torneig, s’invertirà la recaptació neta en premis, destinant una part dels mateixos a la classificació final.

Tornejos mensuals a partir de 90 jugadors:

-180€ Judges
-90€ Classificació Final

Total: 270€

Recaptació neta:
1º - 48% (Copa inclosa)
2º - 24%
3º - 14%
4º - 14%
Top8 - 25€

Menys de 90 jugadors:

-180€ Judges
-90€ Classificació Final

Total: 270€

Recaptació neta:
1º - 48% (Copa inclosa)
2º - 24%
3º - 14%
4º - 14%
Top8 - 20€

Menys de 70 jugadores:

-100€ Judges
-90€ Classificació Final

Total: 190€

Recaptació neta:
1º - 48% (Copa inclosa)
2º - 24%
3º - 14%
4º - 14%
Top 8 - 20€


4.3-. Premi Classificació Fase Regular

La part de la recaptació obtinguda en els tornejos de la fase regular, la qual ja ve detallada al punt anterior, serà repartida entre els 8 primers classificats de la següent manera:

Classificació Final:

1º - 250€ (Copa inclosa)
2º - 200€
3º - 150€
4º - 100€
5º/8º - 50€
Total: 900€


4.4- Gran Torneig Final

Els premis del gran torneig final estan encara per determinar.


5.- Vigència

Les Bases de la LCL seran vàlides mentre duri la Lliga.

El Comitè Organitzador es reserva el dret de modificar, afegir o suprimir allò que consideri necessari per l’òptim funcionament de la LCL 2011.


15 comentaris to "Bases de la Lliga Catalana de Legacy 2011"

 • Unas bases excelentes, dignas de hacer un torneo tan grande como la LCL. A este paso podremos ir a GP de todo el mundo y demostrar al mundo lo que valemos.

  Y lo digo en serio :)

  Saludos

 • Us felicito!
  Unes bases excel·lents i sobretot ho deixeu tot clar per que no hi hagi cap mena de malentès i tothom sàpiga on es destina cada euro.

  Felicitats de nou.

 • Una pregunta: l'apartat 4.3, premis de la fase regular, no seria millor que estigués detallada en nombres relatius i no absoluts? (o sigui, en percentatge i no en euros)

 • Sort amb la iniciativa, té molt bona pinta. Potser m'animo i em passo per alguna LCL aquest any.

  Només una cosa. M'imagino els motius pels quals s'ha decidit donar premis en metàl·lic, però trobo que es perd una mica l'encant...

 • Muy bien, así da gusto jugar cada torneo, gran currada mis felicitaciones, y nos vemos en la primera¡¡¡ Un abrazo Zascas¡¡¡

 • què vol dir lo de la copa? Donareu una copa commemorativa cada torneig regular? Si es així us ho heu currat!!

 • Papu:

  Felicitats per tan bones bases. Realment dóna gust veure com heu treballat, malgrat hi hagin algunes errades ortogràfiques que sense subte han sorgit per les presses.


  @Enric: No es per punxar-te però no trobo cap lloc on digui que "a pesar" està ben dit. Podries dir-me on trobar-ho per donar crèdit? Sé que paraules com cerilla o vas s'han acceptat però desconeixia l'acceptació del " a pesar" enlloc del "malgrat" que sempre vaig estudiar.
  Merci i felicitats de nou per la LCL, espero tornar ràpid per poder classificar-me a la final XD.

 • @Random #2: estan detallats en nombres absoluts perque son premis asegurats, no tenen a veure amb la participació.

  @chibisamu: l'anterior lcl se'n va anar al garete perque hi havia molta confusió amb els premis, la gent estava molesta perque es pensaven que l'organitzador feia molts diners amb els tornejos. Donant-ho en metàlic ens estalviem tot això. Perd l'encant? Per molta gent amb la que parlo es millor tenir diners a tenir duals.

  Per cert, està permès comprar-se cartes amb el premi xD

  @Random #3: donarem una copa al guanyador de cada lliga mensual.

  @Papu: enviam un MP al facebook i diguem les faltes ortogràfiques siusplau, així les puc corretgir. Respecte a lo de a pesar de, he vist per internet varis llocs seriosos com TV3 que ho fan servir però no he buscat a cap diccionari ni re.

  @Tots: gràcies pels ànims! Sempre està bé que es valori la feina, ho farme el millor que poguem, d'aquí poc ja estarà el torneig de març, que us aviso que segurament serà el dia 5 a Berga,

 • No, si ja ho entenc, ja. A més, si és el que vol la majoria, és així com ha de ser.

  Però tinc dret a ser un romàntic! :P

 • El Josep Cuní diu 'tamany' i no esta ben dit. S'ha de dir 'mida'. No surt al diccionari tamany. Molt bona feina per la LCL.

 • tamanyuuuuuuuuuuuuuuuu! muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!
  ñuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!

  Pacooooooooooooooooooooooooooooo!

  YO TE KIERO UN TACO

 • Corretgides les faltes d'ortografia de les bases gràcies al Papu, thks!

 • Es diu corregides, no corretgides tigre!!! :D

 • @Enric: es dir "corregir" i no pas correTgir xD

 • Valeeeeeee xD A no que s'ha de dir d'acord ;)

Publicar un comentario

Twitter

Podcast de la Factoría

Encuestas anteriores

¿De qué queréis que sean los próximos vídeos?

1 -
Otro Tier de Legacy. (38%)
2 - Otro Frikideck de Legacy. (28%)
3 - Guided Passage. (14%)

¿Qué te parece el inglés del Luzán en los últimos vídeos?

1 - Pse, se le entiende. (37%)
2 - No tiene ni puta idea. (35%)
3 - No he visto los vídeos. (12%)

¿Quién quieres que gane la LCL de Febrero?

1 - Alguien de Abrera (23%)
2 -
Da igual lo que quiera, la ganará el Romero (20%)
3 - Me da igual mientras no sea del Team Skill (19%)

¿Qué baraja te gusta más del Top 8 de la LCL de Enero?

1 - BUG Control (26%)
2 - New Horizons (21%)
3 - GW Zenith (17%)

¿Qué opinas de la inscripción de la LCL?

1 -
10 € está bien, no lo subáis! (59%)
2 -
Los subiría a 15 €, así tendríamos premios acojonantes. (16%)
3 - No me importaría subirlo 1 o 2 € sí así se mejoran los premios de la final. (13%)

Apunto de acabar esta LCL, qué te han parecido los premios?

1 - Me gustan los premios en metálico. (57%)
2 - Me da igual, nunca pillo premio. (20%)
3 - No participo en la LCL. (11%)
3 - Preferiría que fueran cartas. (11%)

¿Te importa que las LCL's tengan multiplicador x3?

1 -
Me importa bastante, pero vendré igual. (37%)
2 - Me da igual, vendré igual. (31%)
3 - No sé qué es multiplicador x3. (14%)

¿De qué queréis más vídeos?

1 - De los Top 8 de la LCL comentados. (65%)
2 - De gilipolleces como la del Argentino. (11%)
3 - De Enric jugando al MOL. (8%)

¿Qué jugarás ahora que no hay Misstep?

1 -
Depende de donde sople el viento. (35%)
2 -
Agro, ahora vuelve a ser bueno. (24%)
3 - Combo, es lo mejor. (22%)

¿Qué te parece que hayan prohibido el Mental Misstep en Legacy?

1 - Bien. (50%)
2 - Mal. (33%)
3 - Me la suda. (16%)

¿A quién echas de menos en la lista de invitados al Legacy All Stars?

1 - Alguien con un poco de skill. (53%)
2 - Óscar nomehagasfotos Martín (Nobu). (15%)
3 - Manuel soyaviadornena Gómez (Raptor). (14%)

¿Qué opinas de los nuevos Planeswalker Points?

1 - Me la suda. (38%)
2 - No me gustan. (34%)
3 - Me gustan. (27%)

¿Hay que eliminar la sección "La Jugada del Día"?

1 - No! Me encanta! Sobretodo cuando sale el Luzán. (49%)
2 -Ponga lo que ponga vais a hacer lo que os salga de las pelotas. (40%)
3 -Sí, no hay que reírse tanto de la gente. (10%)

¿Qué te han parecido los premios del Nacional de Legacy 2011?

1 - Una puta mierda pinchada en un palo. (69%)
2 - Los podrían haber aumentado, pero da igual. (20%)
3 - Ya es mucho que lo hagan, los premios son lo de menos. (10%)

¿Quién sería el primero en morir si hubiese una invasión Zombi?

1 - Marc Durán, KraM
2 - Manuel Gómez, Raptor
3 - Nagato_Alex


¿Qué Liga de Legacy de España tiene más nivel?

1 - LCL
2 - LML
3 - LVL

¿Perfect Size?

1 - Sí (81,9%)
2 - No (18,1%)


¿A qué arquetipo le tienes más manía?


1 - Dredge, no es Magic!
2 - Time Spiral, se tiran 1 hora combando!
3 - Landstill, muy cansina.

¿Qué te ha gustado más en este año de blog?

1 - Los vídeos
2 - La salsa
3 - Las jugadas del día

¿Quién es tu comentarista favorito en los vídeos?

1- Manuel Gómez (Raptor)
2- Enric solo
3- Poned música mejor

¿Qué te ha parecido la LCL de Febrero?

1- Un pasote, todo genial.
2- No fui.
3- Un ascazo, casi vomito.

¿Qué fue lo mejor de 2010?

1- El GP de Madrid
2- El Nucli
3- Este blog

¿Quién no debería estar invitado al Legacy All Stars?

1- Manuel Gómez (Raptor)
2- Josue López (Fowler)
3- Enric Luzán Pi (Enric)

¿Cuál es la mejor pareja del Magic catalán?

1- Moreno y Robert Pattinson (prota de Crepúsculo)
2- Kram y Raptor
3- Elfeir y Minass

¿Quién es el jugador más fullero?

1- Abraham Ureña
2- Ricard Tuduri
3- Francisco José "Rodman"

¿Qué Team catalán te cae peor?

1- Team Walk
2- Zasca Team
3- Team la Màquina del Temps (TMT)

¿Qué frase es más mítica?

1º - Raptor: Soy el mejor jugador de eternal de España.
2º - Kintero: Espera, espera. Que me lo apunto en mi lista de cosas que me importan una puta mierda.
3º - Twalkers: Con la polla!

¿Quién es el jugador más timmy que conoces?

1º- Toni Miranda (Dibenzopiceno)
2º- Manuel Gómez (Raptor)
3º- Enric Luzán (Enric)

¿Quién es el jugador más cryer?

1º - Francesc Blanco
2º - Xavier Muntada
3º - Manuel Gómez (Raptor)

¿A qué jugador del Loto matarías de vez en cuando?


1º - Marc Durán (Kram)
2º - Manuel Gómez (Raptor)
3º - Jordi Amat (Pizzero)

Followers

Zasca Videos!

Loading...