Top 10: Les millors criatures de Legacy

Hola!

Com ja fa temps que no actualitzem el blog amb re que no siguianuncis i resultats de torneig avui he pensat en fer alguna cosa diferent. Faré un compte enrere de les que penso que son les 10 millors criatures de Legacy actualment, en aquest metagame.

Com sempre, aquest tipus d'articles generen controversia, perque cadascú té els seus preferits, etc... i d'això es tracta, de que poseu les vostres opinions als comentaris. Comencem:

10 - Wild Nacatl


Segurament la criatura més agresiva que s'ha fet mai. Té el lloc 10 per aquest motiu, i no està més alta perquè les Zoo's últimament no es veuen massa, no es un metagame gaire propici per elles i les poques que es veuen són més Big Zoo. Segurament molts jugadors d'aquesta baralla s'han passat a GW Zenith ja que tenen moltes cartes en comú. En fi, LA Nacatl (noteu que es una gata) es un 3/3 per G, i això sempre serà bo.

9 - Dark Confidant


Aquí vindran les primeres exclamacions: "perquè només al número 9, si es la millor criatura del joc!? bla bla bla"

Bé, per mi està molt overrated, no veu joc, només es veu a algunes baralles amb base BW tipus Pikula o Team Italia, i algunes baralles BUG, però ja no massa. I a modern, que és un format amb cartes pitjors que Legacy, hauria de veure joc no? Doncs no, casi zero. Només es juga a Vintage.

Perquè? Doncs per varis motius:

- Et pot picar massa depén dels costos que tinguis a la baralla, qui no s'ha matat mai amb un confidant quan tenia la partida controlada?
- No és agresiu ni defensiu, té un cos petit.
- No és font de ventatja de cartes segura, si te'l maten no obtens ventatja, no com un altra criatura que surt en aquesta llista que tots sabem quina és. A Vintage com hi ha poc removal es converteix en una ventatja de cartes casi segura i a més es una Win Condition alternativa.

A pesar de tot això obviament és una criatura boníssima i per això està en aquesta llista.

8 - Mother of Runes


En aquest joc hi ha algunes cartes amb les que si consegueixes prendre turn amb elles en joc, tens mitja partida guanyada. Segurament el màxim exponent d'aquest tipus de cartes es el Jace, the Mind Sculptor, en tots els formats, i en criatures, la Mother of Runes segurament no dongui mitja partida, però contra moltes baralles casi casi.

S'ha de pensar que es com si fos ventatja de cartes directa, i no de qualsevol tipus de carta, sino de removal del nostre oponent! En la majoria de casos s'hauran de gastar 2 removals en la criatura...not bad.

Es juga a GW Zenith principalment però també a Team Italia i a algunes Bant, poques. I és així perquè per funcionar necessita que tinguis una cantitat alta de criatures (si no tens criatures a defensar perd el sentit) i no ser una baralla molt agresiva, perque aquesta és una carta defensiva clarament. Això la fa bastant restrictiva i per això està al número 8.

7 - Grim Lavamancer


Una gran carta, que es juga a moltes baralles, tan agresives com de midrange. S'ha vist a Zoo, Canadian, Team Italia (cony, aquesta baralla només té cartes bones xD), algunes Blade embrionaries que es deien Patriot i molts més decks rogue, que no dolents.

I a més es molt bon moment per ell, el metagame està dominat per criatures petitones, només cal que mireu aquest Top 10. Abans es portava molt el tarmogoyf, contra el que s'estampa una mica depén de la situació, però ara es carrega la majoría de criatures del format. És cert que on brillava més era contra Merfolks i Goblins que ara ja no es juguen, però segueix sent molt bo.

A més, si no mata criatures també pot rematar al nostre oponent tirant-li a la cara, segurament si només permetés fer mal a les criatures seria una bastant més dolenta.

6 - Delver of Secrets


Ha vingut fa poc i sembla que es quedarà. En algunes baralles es casi casi un 3/2 que vola per U, i a mi em sembla que s'han passat... És massa bo!

És tan bo tan bo que ha fet resurgir les baralles de "tempo" de les cendres. Segurament la majoria ja sabreu el que és que te'n baixin un de primer torn, un de segón, que et tirin una Force of Will i començar a recollir. Encara que el consegueixis matar després et rematen amb rajos a dojo.

De fet està a molts formats, Block, Standard, Modern i espereu que d'aquí poc arribarà a Vintage, si es que no ho ha fet ja.

La veritat és que no sabia molt bé on posar-la en aquesta llista, segurament em falta perspectiva de temps per saber-ho. Es millor que un Lavamancer i una Mother? Crec que en aquest metagame sí, ens podem imaginar una Canadian sense ell? No. I una GW Zenith sense Mother? Sí.

5 - Snapcaster Mage


Innistrad cards face to face! La veritat es que quan va sortir aquesta edicó vaig dir, quina puta merda, però ha resultat que ha donat, com a mínim, aquestes dues cartes, que no son poques.

A veureeee, el germà del Dark Confidant no? Aquest dona ventatja de cartes directa, i té flashback WTF! Quan penses que al oponent se li ha acabat tot el removal, o tots els counters, o tot els cantrips...Zas! El fet que puguis escollir el que vols reciclar el fa tan versátil...

A més es pot jugar a moltes baralles diferents, desde baralles de control, fins a tempo, fins i tot burns! Per això està per sobre del Delver, segurament ha tingut el mateix impacte però és més transversal.

L'única pega que té es que no es estricament un drop de turn 2, que l'oponent s'ha de treure de sobre de seguida. El Confidant el baixes de segón i vas tiran, si tens tres daquests a la mà no començarás a baixar-los de seguida... és obvi. I també té el defecte que és susceptible a hate anti-cementiri, sobretot del Scavenging Ooze, bastant jugat avui en dia.

Total, en aquest metagame, en aquest format, avui en dia és la 5ª millor criatura.

4 - Vendilion Clique


Ooohh casi casi no ha pogut fer podi. La Vendilion, el malson del combo. Es podría fer un article sencer de com jugar aquesta carta, perquè te el seu secret. Normalment es juga després de la fase de robar de l'oponent però també moltes vegades això es una mala jugada. Però això no treu que no sigui una carta increíble.

No només serveix contra combo eh, qualsevol baralla pot sofrir aquesta carta, tira abaix Jaces, Natural Order's, equips que ha trobat la Stoneforge o simplement aquella carta que ens pot fotre al moment. Per no dir que també pot servir-nos a nosaltres per ciclar aquella merda que tenim a la mà o tornar a la baralla el Progenitus.

Si no fos prou, és molt agresiva! Pica de 3, vola i té Flash O.O A més té una sinergia "graciosa" amb la Karakas, sobretot si la controles tú :D

Bàsicament està tan alta perquè es una de les poques defenses contra baralles de combo que tenim en forma de criatura que és bona per ella mateixa. Una Canonist o un Gaddock son bons, però son 2/2 fastigosos, i la Vendilion no.

3 - Tarmogoyf


Això també portarà polèmica segurament, i la veritat es que jo tampoc estic convençut al 100%. Perquè està per sobre de la Vendilion el Tarmogoyf?

El Tarmogoyf està aquí perquè és la criatura més transversal que s'ha fet mai, amb això vull dir que s'usa en moltes baralles diferents. A pesar de ser una criatura verda s'usa sobretot en baralles blaves! Luis-Scott Vargas ho definia molt bé, és la millor criatura blava que s'ha fet mai. En les baralles de tempo s'usa de 4 en 4, de fet és com si fos un splash a verd perquè ja casi només juguen el verd per ell. També totes les Countertop (encara que és una baralla poc jugada), i és que es necessita molt mana per fer anar l'enginy, i el Tarmogoyf es perfecte, perquè es un bon finisher i amés defensa molt bé.

Esclar, també està a aquesta llista perquè es molt agresiva, totes les Zoo's el juguen.

Tampoc se li pot treure molt més de suc a la carta, es un bon cos per molt poc mana. Segurament en una altra època hagués estat a la pimera posició però ara han sortit algunes criatures, com les que venen ara, que l'han deixat de banda en algunes baralles com la Bant.

Eh i no oblidem que té una cançó propia!




2 - Knight of the Reliquary


El cert és que el poc temps que porto pensant aquest article havia suposat tota l'estona que la posaria al número 1, però al final ho he pensat millor, he acceptat algún consell i aquí està, medalla de plata.

Què fa aquesta carta? Crec que més que què fa ens hauriem de preguntar què no fa?

Busca Wastelands per destrossar al oponent, ens defensa amb Maze of Ith, ens fa robar amb Horizon Canopy, ens fa d'accelerador agregant mana i petant la terra després per buscar una altra untaped, ens busca la Tower of the Magistrate, Karakas, Grove of the Burnwillows, Bojuka Bog... Segur que em deixo algunes coses. I sobretot sobretot, es un putu monstre! Ja sabeu com pot arribar a crèixer.

Com he dit abans amb la Mother of Runes, si consegueixes prendre torn amb un Reliquary a taula tens mitja partida guanyada.

Respecte a les baralles en la que es juga, segurament és el seu inconvenient, perquè el fet de ser multicolor el fa una mica restrictiu, el motiu perquè està a la segona posició. A pesar d'això les millors baralles del moment el juguen: Bant & Bant Blade (totes les variants), Zoo, GW Zenith, Junk, Agro Loami en realitat qualsevol baralla amb base GW.

Segurament és una de les cartes que més defineixen el format, i també té cançó!




1 - Progenitus


Era obvi no? És el millor!

.
.
.
.
.

No?

Vaaaaale, no.


1 - Stoneforge Mystic


Doncs sí, la tutora! Actualment, amb aquesta bestia que ens han imprés, el Batterskull, aquesta carta es la millor criatura del Legacy actual, la carta amb millor relació calitat-nombre de baralles bones en la que es juga.

Contem: Blade sense ella no existiria i es un dels tiers indiscutibles del format, GW Zenith existiria sense ella però perderia bastant bastant, Zoo's, Bant's, Team Italia, no sé, qualsevol baralla amb base blanca.

Una altra carta que és ventatja de cartes per sí mateixa i que si entra pot evitar els counters!

Un dels símptomes que diu perquè es tan bona sería recordar un dels pensaments a la hora de fer sideboards. Jo moltes vegades dic, "bf perquè he de posar peta artefactes/enchantments al side, si ja no es juga casi re, ni counterbalance ni merdes rares... ah sí pels putos equips de la Stoneforge..."

Algún dia podriem fer una llista dels millor equips, per mi el millor és el Jitte, però segurament sense la resta que s'han imprés, la Stoneforge no es jugaria en moltes baralles, es necessiten espases i Batterskull.


Mencions d'honor: Qasali Pridemage (segurament el número 11), Goblin Lackey, Lord of Atlantis, Scavenging Ooze, Progenitus, Emrakul, Noble Hierarch, Gaddock Tegg, Jin Gitaxias etc etc etc...


Enric Luzán Pi


23 comentaris to "Top 10: Les millors criatures de Legacy"

  • No es un mal ranking, pero todavía se echan en falta cartas como Arcbound Ravager (supongo que porque está muy limitado a un tipo de baraja), Ethersworn Canonist, Iona... si, si, vale, también está limitada, pero como te la bajen pronto puedes ir recogiendo, lo mismo que Emrakul. Y luego están otros más peques, como el Scryb Ranger, Metalworker e inluso el Peacekeeper (como odio a ese cabrón)

  • Bon ranking, jo porto ara una canadian i porto 4 de las 10 :D not bad.

  • El confi és el millor amb diferència...

  • Home perfi un bon article !!!

    Ja es trobaven a faltar aquest tipus d'articles la veritat!

    Gracies :D

  • molt bon article, felicitats!

  • Falta el Flying Man!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • me espero al bluray con subtitulos

  • Molt bon article, coincidim amb casi tot

  • Molt bon article, tot s'ha de dir.

    Per cert Enric, quin programa utilitzes per fer els videos del MOL?

    Saluts.

  • Camtasia Studio, no dona lag.

  • Em fa vergonya entrar en aquest blog i llegir cosa de Magic... estic per deixar de visitar la pagina...

  • Incluiría a una de les millors criatures mai impreses... la Birds of Paradise. Les baralles que les poten, si surten de birds y sustisteix al primer torn, gairebé et dona la partida. Sempre es juguen de 4 en 4 y serveixen per esplasejar els colors que vulguis. A mitja partida bloqueja a un volador o agafa una espasa y reparteix per aire millor que ningú.

    Bon article Enric.
    Curiosament, la mistic ya te el seu propi llençol ;)

  • No entiendo que hace Nacatl y no este el noble

  • El jerarca, com el noble etc... no estan perque son substituibles, o sigui si no existissin els pollos, es jugarien els nobles, o sino els llanowars etc...

  • Enriiiiiiiiiiiic BLASTODERMOOOOOOOOOO

  • y si no estubiera el nacatl estaria el simion o elite velocelestes

  • En general la lista me gusta, aunque yo incluiria el tombstalker, creo que es demasiado bueno.

  • Enric, el jerarca no és el noble? :s

  • Aunque opino que el Tombstalker es una maza enorme, me temo que no entraría en este top, entre otras cosas pq anticomba con el amigo Tiago. Para mí sería el top11.

    Pero me gusta el artículo, aunq no esté de acuerdo en algunas cosas, está bien pensado y razonado. Un placer!

  • Yo estoy deacuerdo con casi todo, pero cambiaria el relicario por la mistica

  • Thks Omar!

  • Esto...no puedo leer catalán... Se parece al español pero es muy dificil.. Ya que el blog lo lee gente de todos lados, ¿te importa escribir en español o traducirlo?. Gracias

Publicar un comentario

Twitter

Podcast de la Factoría

Encuestas anteriores

¿De qué queréis que sean los próximos vídeos?

1 -
Otro Tier de Legacy. (38%)
2 - Otro Frikideck de Legacy. (28%)
3 - Guided Passage. (14%)

¿Qué te parece el inglés del Luzán en los últimos vídeos?

1 - Pse, se le entiende. (37%)
2 - No tiene ni puta idea. (35%)
3 - No he visto los vídeos. (12%)

¿Quién quieres que gane la LCL de Febrero?

1 - Alguien de Abrera (23%)
2 -
Da igual lo que quiera, la ganará el Romero (20%)
3 - Me da igual mientras no sea del Team Skill (19%)

¿Qué baraja te gusta más del Top 8 de la LCL de Enero?

1 - BUG Control (26%)
2 - New Horizons (21%)
3 - GW Zenith (17%)

¿Qué opinas de la inscripción de la LCL?

1 -
10 € está bien, no lo subáis! (59%)
2 -
Los subiría a 15 €, así tendríamos premios acojonantes. (16%)
3 - No me importaría subirlo 1 o 2 € sí así se mejoran los premios de la final. (13%)

Apunto de acabar esta LCL, qué te han parecido los premios?

1 - Me gustan los premios en metálico. (57%)
2 - Me da igual, nunca pillo premio. (20%)
3 - No participo en la LCL. (11%)
3 - Preferiría que fueran cartas. (11%)

¿Te importa que las LCL's tengan multiplicador x3?

1 -
Me importa bastante, pero vendré igual. (37%)
2 - Me da igual, vendré igual. (31%)
3 - No sé qué es multiplicador x3. (14%)

¿De qué queréis más vídeos?

1 - De los Top 8 de la LCL comentados. (65%)
2 - De gilipolleces como la del Argentino. (11%)
3 - De Enric jugando al MOL. (8%)

¿Qué jugarás ahora que no hay Misstep?

1 -
Depende de donde sople el viento. (35%)
2 -
Agro, ahora vuelve a ser bueno. (24%)
3 - Combo, es lo mejor. (22%)

¿Qué te parece que hayan prohibido el Mental Misstep en Legacy?

1 - Bien. (50%)
2 - Mal. (33%)
3 - Me la suda. (16%)

¿A quién echas de menos en la lista de invitados al Legacy All Stars?

1 - Alguien con un poco de skill. (53%)
2 - Óscar nomehagasfotos Martín (Nobu). (15%)
3 - Manuel soyaviadornena Gómez (Raptor). (14%)

¿Qué opinas de los nuevos Planeswalker Points?

1 - Me la suda. (38%)
2 - No me gustan. (34%)
3 - Me gustan. (27%)

¿Hay que eliminar la sección "La Jugada del Día"?

1 - No! Me encanta! Sobretodo cuando sale el Luzán. (49%)
2 -Ponga lo que ponga vais a hacer lo que os salga de las pelotas. (40%)
3 -Sí, no hay que reírse tanto de la gente. (10%)

¿Qué te han parecido los premios del Nacional de Legacy 2011?

1 - Una puta mierda pinchada en un palo. (69%)
2 - Los podrían haber aumentado, pero da igual. (20%)
3 - Ya es mucho que lo hagan, los premios son lo de menos. (10%)

¿Quién sería el primero en morir si hubiese una invasión Zombi?

1 - Marc Durán, KraM
2 - Manuel Gómez, Raptor
3 - Nagato_Alex


¿Qué Liga de Legacy de España tiene más nivel?

1 - LCL
2 - LML
3 - LVL

¿Perfect Size?

1 - Sí (81,9%)
2 - No (18,1%)


¿A qué arquetipo le tienes más manía?


1 - Dredge, no es Magic!
2 - Time Spiral, se tiran 1 hora combando!
3 - Landstill, muy cansina.

¿Qué te ha gustado más en este año de blog?

1 - Los vídeos
2 - La salsa
3 - Las jugadas del día

¿Quién es tu comentarista favorito en los vídeos?

1- Manuel Gómez (Raptor)
2- Enric solo
3- Poned música mejor

¿Qué te ha parecido la LCL de Febrero?

1- Un pasote, todo genial.
2- No fui.
3- Un ascazo, casi vomito.

¿Qué fue lo mejor de 2010?

1- El GP de Madrid
2- El Nucli
3- Este blog

¿Quién no debería estar invitado al Legacy All Stars?

1- Manuel Gómez (Raptor)
2- Josue López (Fowler)
3- Enric Luzán Pi (Enric)

¿Cuál es la mejor pareja del Magic catalán?

1- Moreno y Robert Pattinson (prota de Crepúsculo)
2- Kram y Raptor
3- Elfeir y Minass

¿Quién es el jugador más fullero?

1- Abraham Ureña
2- Ricard Tuduri
3- Francisco José "Rodman"

¿Qué Team catalán te cae peor?

1- Team Walk
2- Zasca Team
3- Team la Màquina del Temps (TMT)

¿Qué frase es más mítica?

1º - Raptor: Soy el mejor jugador de eternal de España.
2º - Kintero: Espera, espera. Que me lo apunto en mi lista de cosas que me importan una puta mierda.
3º - Twalkers: Con la polla!

¿Quién es el jugador más timmy que conoces?

1º- Toni Miranda (Dibenzopiceno)
2º- Manuel Gómez (Raptor)
3º- Enric Luzán (Enric)

¿Quién es el jugador más cryer?

1º - Francesc Blanco
2º - Xavier Muntada
3º - Manuel Gómez (Raptor)

¿A qué jugador del Loto matarías de vez en cuando?


1º - Marc Durán (Kram)
2º - Manuel Gómez (Raptor)
3º - Jordi Amat (Pizzero)

Followers